Moja pot joge

Življenje me je pripeljalo do točke, ko nisem več znala in vedela kako naprej. Ves čas se mi je pred očmi pojavljala želja in težnja po jogi. Klicala me je. Tako me je pred leti tudi poklical prvi učiteljski tečaj, na katerega sem priletela kot strela iz jasnega. Brez nekega predhodnega znanja o sami zgodovini in drugih večjih izkustvih. Gibanje je bilo od nekdaj zame nekaj samo po sebi umevnega, saj sem že kot majhna punčka plesala balet, svojo pot nadaljevala v ritmični gimnastiki, plesu, teku, aerobiki, boksu in še kaj bi se našlo. Vztrajala sem dokler mi je bilo zanimivo, vedno pa je bila v meni želja po izkustvu nečesa novega – še ne poznanega.

Ravno joga pa je od mene zahtevala vrtinčenje preko fizičnih ravni na globlje bolj subtilne ravni mojega bitja.

Po parih mesecih prvega učiteljskega tečaja, za katerega še danes ne vem čisto točno kaj me je tja pripeljalo, sem ugotovila, da energije in sporočilo, ki stoji za to organizacijo, ni skladno z mano.

 

Odločila sem se, da najdem učitelja in tečaj, ki bo primeren zame. Tako me je vesolje pripeljalo do prvega čudovitega učitelja joge Roberta Hönn-a, ki mi je odprl obzorja in kar je meni najbolj seglo do srca, nikoli ni ničesar vsiljeval in vsakemu je dal prostor, da se spoznava in razvija na načine, ki so njemu ljubi in pravi.

Ta 1-letni učiteljski tečaj joge (RYT®), sem opravila zaradi sebe, v tem letu sem se popolnoma spremenila ali pa samo opustila veliko identifikacij in se bolj približala bistvu sebe. Večno mu bom hvaležna.

Kasneje sem opravila tudi tedenski tečaj hormonalne joge pri Astrid Jamuna Buren in 50 urni tečaj joge z Jadrankom Miklecom,

odšla na ashtanga retreat s Tonči Gulisijo,

in prvo popotovanje v Indijo na 21 dnevni Hatha yoga program.

Po odpovedi v službi in odpravi v tujino sem v vmesnem času opravila še 200 (RYT®)  urni tečaj za učitelja Vinyasa yoge.

V Španiji pa 100 (RYT®) urni tečaj yin yoge.

Letos v Sloveniji zaključujem tudi nadaljevalni 500 (RYT®)  urni tečaj za učitelja joge 2. stopnje pri prvem slovenskem učitelju joge – Blažu Bertonclju. Hvaležna za vse globine znanja, ki jih predaja in katere sem zmožna integrirati vase, posledično pa tudi v prakso, ki jo delim naprej.

Skozi moja popotovanja, izkušnje, ob spoznanju različnih učiteljic-učiteljev in tečajev, sem prišla do spoznanja, da je čas, da mojo jogo delim naprej. Ker me zanima jogijska filozofija, prebujanje ženske esence in jogo dojemam kot celostni sistem življenja, so tudi moje skupine sestavljene tako, da zajemajo več vidikov izkustev. Praksa zajema zavestno dihanje – pranayamo, meditacijo – dhyano, moč zvoka ter petje manter. Skozi asane spoznavamo telesa, jih krepimo, da zmoremo lahkotneje prehajati v bolj subtilne dele nas.

Prepletam in združujem različne smeri joge. Hatho, vinyaso in yin yogo. Joga ni telovadba, ni funkcionalno intenziven trening, je praksa, ki nam pomaga odstirati identifikacije in tančice nas.

Pomaga nam pri približevanju naše resnične biti in blaženosti, ki je v vsaki izmed nas.

Joga je izbira in je način življenja. Joga je del nas in joga smo me. Joga je za vse.

Vendar pa so moje skupine jogijskih krogov namenjene samo nam – ŽENSKAM. Ker se le z Vami lahko najbolj poistovetim, Vas zaznavam in čutim. Ker le tako lahko dajem resnično naravo svoje ženstvenosti. Ker si zaslužimo skupno druženje, podporo in umik v varen krog. In ker smo skupaj vedno močnejše.
Vsaka praksa je nekaj edinstvenega, kot smo vsak dan edinstvene tudi me. Kot skupina se skupaj razvijamo, sledimo svojim ciklom, ciklom lune in premikamo meje zaznave.

Vabljena, da se pridružiš našemu jogijskemu ženskemu krogu tudi TI.

Namaste <3

A

Darilo ob prijavi na Novičnik!

jutranji rituali
za veličastnejši začetek dneva.

Dobrodošli na moji strani in na novičniku RAZPIRAMO KRILA, kjer vas bom obveščala o rednih praksah in delavnicah.

Vaša prijava je uspešna!