''When meditation is mastered, the mind is unwavering like the flame of a candle in a windless place. ''

- Bhagavad Gita

Slider

umiri svoj um, da lahko duša spregovori...

Zanimivo je, da se je moja jogijska pot pričela ravno z raziskovanjem meditacije. Večino ljudi pri jogi prične z asanami, sama pa sem se v začetku svojih 20 let najprej srečala s prakticiranjem meditacije. Neprestani miselni vrtinci, hitra vznemirjenost, tesnoba in nezmožnost nadzorovanja svoje včasih zelo impulzivne narave, me je pripeljala na meditativno pot. Moji pričetki spoznavanja z meditacijo so se pričeli s spremljanjem vodene meditacije, saj sem se na ta način najlažje sprostila in opustila vse ”tegobe” tistega dne. Meditacija me je posrkala vase, zato sem bila zelo kmalu voljna prejeti vse več in več znanja s prebiranjem jogijskih spisov, filozofije, obiskovanjem tečajev in prvega popotovanja v mojo drago Indijo, kjer sem tudi prejela svojo prvo iniciacijo. Sadhana, ki jo vsakodnevno opravljam vključuje različne tehnike, brez katerih si več ne predstavljam pričeti ali končati mojega dne. Vstop v svet meditacije in globino mojega BITJA, me popelje DOMOV in v resničnost mojega bivanja.

Meditacija vas bo naredila bolj produktivne. Morda se sliši čudno, da boste sedeli mirno in nekaj časa ne delali ”NIČ”, a vendar je res. Preden se potopite v raziskovanje te poti, je vredno preučiti, zakaj sploh meditirati?

Koristi, ki so jih opazile nevrološke raziskave, sem združila z lastnimi osebnimi opazovanji osebne prakse v vseh teh letih:

1. Meditacija ima odlične pomirjujoče učinke. Raziskave so pokazale, da se aktivnost EEG (merjenje možganske električne aktivnosti) med meditacijo dejansko zmanjša.
2. Meditacija vam tako pomaga, da se napolnite, da boste čez dan imeli več energije.
3. Praksa poveča pretok krvi v vaših možganih in po besedah ​​znanega nevrofiziologa “ponovno navije vezje v naših možganih”.
4. Dokazano je, da ljudje, ki meditirajo, potrebujejo manj spanja.
5. Meditacija upočasni starost možganov in poveča količino sive snovi v možganih.
Sive snovi so odgovorne za nadzor mišic, vida, sluha, spomina, čustva in govor.
6. Meditacija veliko lažje osredotoči in doseže pretok, tisti občutek, da se nekaj popolnoma potopi in napolni z energijo.
Izkazalo se je, da je redna praksa meditacije povečala testne ocene študentov (za 11% v eni izmed študij)!
7. Meditacija pomaga, da um razgradi nepotrebne misli, tako da jih lažje razumemo in stopimo stran od njih, da bi dobili perspektivo.
Osnovna ideja meditacije je zelo preprosta. Vsakič, ko vaš um začne odsevati osvetlitev stran od svojega diha in se izgubite v misli, preprosto pozornost vrnete k dihu In potem to ponavljate vedno znova. Bistvo je, da vsakič, ko svojo pozornost vrnete k dihu, sprostite svojo “mišico pozornosti”, če jo želite poklicati tako. 😉 Nato se sčasoma izboljšajo vaša osredotočenost, koncentracija in pozornost, poleg številnih drugih zgoraj omenjenih ugodnosti.
To je le nekaj izmed neštetih koristi, ki jih redna meditacijska praksa prinaša. IN kar je najboljše pri tem je, ko boste enkrat pričeli jo ne boste želeli več opustiti.

Prideš po svojo izkušnjo?

Prični meditirati skupaj z mano, v 7 dnevnem online meditacijskem popotovanju z javljanjem v ŽIVO.

IZMENJAVA: 7 dni za samo  7 €.

Za več informacij, klikni SEM in si preberi kaj prinaša eden izmed prihajajočih spletnih dogodkov.

 

meditativne frekvence za izboljšanje zdravja

MANTRE – ZVOK IN TELO

Če pogledamo kemično sestavo človeka, ki je sestavljeno iz približno 70 % vode, lahko ugotovimo, da zvok in frekvence skozi nas potujejo ves čas. Zvok preko tekočine (voda, limfa, kri) potuje še toliko hitreje in zapisi skozi vodo so intenzivnejši. Frekvence posode oživljajo osnovne zapise v DNK in aktivirajo tiste zapise, ki jih do sedaj nismo bili sposobni zaznavati ali pa smo jih potlačili globoko v sebi.

 

Ob prisotnosti manter ali zvoka tibetanskih skled se elektromagnetno možgansko valovanje preklopi iz beta v alfa in theta možgansko stanje, s čimer lahko doživimo meditativne občutke, čistejše čutenje intuicije in notranjo regeneracijo. 

Frekvence potujejo skozi našo kožo, organe, tkivo, vse do samih celic. Tudi vsak naš organ in čakre imajo svojo frekvenco. Organizem se odzove na frekvence, le-te pa lahko zagotavljajo osnovo za izboljšanje zdravja in harmonično povezavo telesa, uma ter duha. Zvok in mantre so lahko del naše meditacijske prakse. 

ZANIMIVOST O pojočIH skledAH IZ vzhoda

tibetanske skledice

Pojoče sklede so se pojavile zunaj Tibeta po kitajski invaziji leta 1951, ko so Kitajci uničili več kot 90 odstotkov tibetanskih templjev in jih porušili do tal. Menihi so bili tisto nekaj lastnine, kar jim jo je uspelo prinesti iz Tibeta, prisiljeni prodati.

Tako so se na stojnicah tržnic v Nepalu in severni Indiji pojavili religiozni artefakti, med njimi tudi pojoče sklede, ki v svojem izvoru združujejo šamanistične religiozne rituale Bona in budistično meditacijo.

Lame so uporabljali pojoče sklede pri skrivnih, tajnih obredih, ki so jih vodili priznani mojstri zvoka. Uporabljali so jih zase, ne javno, na potovanjih duha, da bi dosegli duhovno čistost in samospoznanje ter prišli v stik z drugimi razsežnostmi, planeti, duhovi in celo z mitsko deželo nesmrtnosti – Šambalo.

Poveži se z mano preko:

Poveži se z mano preko:

Slider