Dobro jutro v 1. december :), kako hitro čas beži, jaz se že nekaj tednov pripravljam na zimsko spanje, kar pomeni, da poskušam umirit moje aktivnosti, pozornost usmerjam predvsem navznoter, počivam ovita v toplo odejo in si prirejam čajanke ob dobrih knjigah (ki jih v zadnjem času sploh ne zmanjka 🙂 moji pohodi v knjižnico ali knjigarne so zastrašujoči :)).

Kot se za praznični čas spodobi se veselim tudi odkrivanja in priprave novih receptov, ki grejejo naše lepe trebuščke. 🙂 Zadnje odkritje pa že danes delim z vami, ker je hitro pripravljeno in ker je zajtrk ob takšnih domačih pripravkih toliko slajši.

Za granolo smo verjetno že vsi slišali in ker nimamo vsi časa in volje za samo pripravo prižigati pečice, sem tako odkrila enostaven način priprave.

Potrebujemo:

  • šalčko ovsenih kosmičev
  • par datljev
  • pest narezanih lešnikov
  • pest bučnih in sončničnih semen
  • žličko cimeta
  • žlico kokosove maščobe
  • lahko dodamo tudi (agavin sirup, med, kokosov sirup itd. jaz nisem dodala nobenega sladila, ker sem tako navajena in ker datlji zame že dovolj posladkajo celo čarobno mešanico teh dobrin :))

Priprava:

Vse skupaj zmešamo v večji posodi, dobro pregnetemo z našimi rokami, pacanje je lepa reč 🙂 tako pripomoremo k temu, da se kokosovo olje lepo razmasti in stopi po celi masi. Na šporget, (ja moja stara mama ga je še imela in svoje otroštvo sem bila deležna njene čudovite kuhe :)), električno plato, plinski štedilnik 🙂 kar koli že imamo, postavimo ponvico po njej razdelimo našo maso in pražimo na nižji temperaturi samo par minutk, da se sestavine rahlo obarvajo in zapečejo.

 

Postrežba:

Sama sem si zraven pogrela ovseno mleko (ker je sedaj čas za tople zajtrke), dodala notri še sveže zmleta lanena semena in granolo potresla po vrhu.

Meni je bil zajtrk neznansko všeč 😉 in upam, da bo tudi vam.

Z ljubeznijo,

A <3